Viisi yleisintä syytä, miksi yrityksesi parkkipaikka vaatii ammattimaista korjausta

0
25

Jos yrityksesi betoniparkkipaikka halkeilee ja huononee, se voi olla muutakin kuin silmänsärkyä. Halkeamat ja pinnan huononeminen voivat aiheuttaa ongelmia tilaa käyttäville työntekijöille ja asiakkaille. Yrityksesi saattaa joutua oikeustoimien kohteeksi, joka maksaa moninkertaisesti konkreettisen korjauksen kustannukset. Ammattimainen betonin korjaus on järkevin toimintatapa. Tässä on viisi yleisintä syytä, miksi yrityksesi parkkipaikka saattaa vaatia ammattimaista korjausta.

1. Mekaaninen hankaus

Yksi yleinen syy, miksi betoni alkaa halkeilla ja hajoaa, on mekaaninen hankaus. Tämä on erittäin epätodennäköistä, jos tontilla on käytössä vain henkilö- ja kuorma-autot. Jos tontillasi on raskaita ajoneuvoja, kuten suuria kuorma-autoja, betonin hajoamisen takana voi olla mekaaninen hankaus. Hyvä esimerkki olisi 18-pyöräiset kuorma-autot, jotka irrottavat perävaununsa betonialueella, koska korkea paine voi aiheuttaa betonin repeämisen.

2. Jäädytys ja sulatus

Monille betoniparkkipaikoille muodostuu hyvin pieniä halkeamia, jotka suurenevat jäätymisen ja sulamisen seurauksena. Kun kosteus pääsee halkeamiin talvella, se jäätyy ja laajenee valtavalla voimalla. Tämä käynnistää ikuisen tapahtumaketjun, joka vähitellen laajentaa halkeamia. Tämä ongelma vaatii ammattimaista korjausta, koska yksinkertaiset halkeamien korjausaineet eivät tunkeudu riittävästi tukkiakseen halkeamia ja estääkseen kosteuden pääsyn sisään.

3. Teräksen korroosio

Noin 30 prosenttia betonivaurioista johtuu siitä, että urakoitsija ei noudata eritelmiä. Hyvä esimerkki tästä olisi terästangon suojaamatta jättäminen ennen betonin kaatamista. Jos parkkipaikallasi on halkeamia teräksen tai muiden upotettujen metallien korroosion vuoksi, tarvitset ammattimaisen korjaustyön. Teräksen korroosiota ei voida ratkaista “ylhäältä alas” -lähestymistavalla. Betoni on purettava ja rakennettava uudelleen uudella raudoitusraudalla, jotta vältytään ongelmien syntymiseltä tulevaisuudessa.

4. Kemiallinen altistuminen

Betonin valmistukseen käytetyt kiviainekset voivat reagoida haitallisesti altistuessaan kemikaaleille. Jos yrityksesi parkkipaikka alkaa halkeilla ja hajota, se voi johtua kemiallisesta altistumisesta. Jos yrityksesi käsittelee vaarallisia tai syövyttäviä kemikaaleja, kuten rakentamisessa, kaikki läikkyneet kemikaalit ovat saattaneet heikentää parkkipaikkasi kuntoa. Ammattimainen betoninkorjausyritys on parhaiten neuvomassa sinua.

5. Aggregaattien kemialliset reaktiot

American Concrete Instituten (ACI) mukaan noin 30 prosenttia konkreettisista ongelmista johtuu käytetyistä vääristä teknisistä tiedoista. Esimerkiksi maaperästä peräisin olevat sulfaatit voivat hyökätä betoniin, jos sulfaatinkestävyys on puutteellinen. Tämä johtuu ilmeisesti virheellisistä tiedoista, koska ahkera yritys olisi testannut maaperän ja sekoittanut betonin sen mukaisesti. Siksi ACI on kehittänyt betoniparkkipaikkojen suunnittelu- ja rakentamisoppaan tai ACI 330:n. Tämä auttaa urakoitsijoita suunnittelemaan ja rakentamaan kestäviä betoniparkkipaikkoja, jotka eivät hajoa kiviainesten kemiallisten reaktioiden seurauksena.

Johtopäätös

Joten, siinä mennään – viisi yleisintä syytä, miksi yrityksesi betoniparkkipaikka saattaa vaatia ammattimaisia ​​betonikorjauksia. Mitä mieltä olet listastamme? Mistä ongelmista parkkipaikkasi on kärsinyt? Kerro meille lähestymistapasi tontiasi korjaamiseen alla olevissa kommenteissa!

Comments are closed.